Se incepe lucrul la Locomotiva Hora!

  • 763-locomotiva-hora
  • 764-locomotiva-hora-2

Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri si vopsele din Romania demareaza un nou proiect in cadrul campaniei ”Redescopera culorile Romaniei”, ce marcheaza aniversarea a 50 de ani de activitate pe piata nationala.

“Moving Art” – HORA, prima locomotiva din Romania care va circula pictata cu motive traditionale romanesti (Hora), intra de astazi, 11.06.2015, in lucru si va fi gata la inceputul lunii iulie pentru a trage garniturile de calatori spre mare pe traseul Bucuresti-Constanta. Nu doar pasagerii care circula spre Litoral vor avea ocazia sa vada locomotiva neconventionala. La finalul sezonului estival, locomotiva electrica Hora va intra in componenta trenurilor care vor circula pe Valea Prahovei, promovand in continuare simbolurile traditionale.

Proiectul se bucura de sustinerea CFR Calatori. Astfel, doua branduri romanesti- Caile Ferate Romane si Policolor – producatorul de vopsea, vor aduce in premiera culoare si un transport prietenos calatorilor din tara.

Pentru aceasta, incepand de joi, 18 iunie, artistul vizual Carmen Nistor- autorul creatiei de arta urbana- isi muta atelierul de pictura in Depoul CFR, acolo unde va pune pictura pe roate. Alaturi de Carmen vor sta in primele zile de lucru tehnicieni specializati din cadrul diviziei Policolor Automotive care vor ajuta la pictarea creatiei artistei.
Locomotiva Hora presupune o lucrare de arta ce va acoperi aproximativ 150 de mp (ambele laturi si o parte din capetele propulsorului electric) si se va desfasura intr-o perioada record de timp (mai putin de 3 saptamani), pentru a putea fi redata in circuitul Cailor Ferate.

Tema artistica propusa pentru locomotiva este Hora Romaneasca, cu trimitere la motive traditionale romanesti intalnite in cusaturile taranesti, artistul stilizand in perechile dansatorilor din Hora principalele porturi traditionale romanesti din zonele istorice ale tarii.

Pentru realizarea creatiei, artistul va lucra cu vopseluri auto furnizate de Policolor- vopseluri rezistente la uzura provocata atat de rularea propriuzisa pe traseu a locomotivei, cat si de interventiile specifice de spalare/curatare/degresare a acesteia, odata pusa in circulatie.

Toate materialele necesare (vopsea, chit, diluant, lac, intaritor) sunt puse la dispozitia lui Carmen Nistor si CFR Calatori de catre Policolor Automotive, divizia de solutii integrale pentru domeniul autorefinish.

“Acest proiect ne-a incantat pe toti si implica toata echipa care este cucerita de idee. El inseamna mult pentru Policolor Automotive care este singurul producator local de lacuri si vopsele auto, vobeste despre autenticitate, Romania si, nu in ultimul rand, despre calitatea pe care romanii o pot genera. Avem mai multe surprize placute anul acesta pentru pasionatii de culoare, auto si traditie”, a declarat Cristian Crainiceanu, Directorul Diviziei Policolor Automotive.

“Este o mare implinire demararea acestui proiect si ma bucur ca el a fost imbratisat de Policolor si CFR Calatori. in calitate de ambasador al Culorilor, voi continua sa promovez originalitatea, culoare si arta romaneasca. De maine voi incepe sa postez pe pagina de FB CulorileRomaniei si pe cea a proiectului cate ceva din ceea ce lucrez, astfel incat fanii nostri sa fie primii informati. intreaga lucrare va fi expusa integral in ziua evenimentului de presa din Gara de Nord, moment in care locomotiva va pleca spre Litoral. Va astept pe toti!”, a declarat artista.

Carmen Nistor este artist vizual si doctorand in Arte vizuale la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, cu numeroase expozitii nationale si internationale. Povestea de viata a lui Carmen este una inedita- dupa 12 ani de lucru in marketing pentru companii multinationale romanesti, isi descopera vocatia de artist, renunta la o cariera stralucita si o ia de la zero, inclusiv din punct de vedere al studiilor prin inscrierea si absolvirea Artelor. La 6 ani dupa acel moment, Carmen este un artist care impresioneaza prin pasiune, a expus la New York, Varna, Bucuresti, Cluj propriile sale expozitii si gandeste noi si noi proiecte de arta inovative.