Partenerul oficial al Cupei Dacia 2013 Klar Professional anunta rezultatele primei etape din CNR- Tess Rally

  • 665-cnr
  • 666-cnr2
  • 667-cnr3
  • 668-cnr4
  • 669-cnr5

Partener cu vechime al Cupei Dacia, Klar Professional sustine si in 2013 competitia monomarca din cadrul CNR fiind totodata si sponsorul ESD Rally Team formata din echipajele François Delecour / Dominique Savignon, George Grigorescu/ Tudor Marza, Bogdan Barbu/ Doru Vraja, Raul Badiu/ Razvan Hulea. Divizia specializată în vopsele auto a producatorului Policolor premiaza primele trei locuri ale fiecarei etape din Cupa Dacia cu produse Klar in valoare de 500 euro (locul I), 300 euro (locul II) si 200 euro (locul III).

In cadrul competitiei Tess Rally – Cupa Dacia 2013 s-au inscris 11 echipaje. La finalul etapei primele trei locuri pe podium au fost ocupate de:

  • Locul I. Badiu Raul – 30 puncte
  • Locul II. Tincescu Florin – 21, 60 puncte
  • Locul III. Tirnovean Octavian – 18 puncte

Din cele 11 echipaje prezente la start, 3 au abandonat pana la finalul etapei: Stan Andrei /Lacatus Liviu, Olesch Raul /Nechita Denisa Adriana si Kelemen Peter Sandor/Andreoiu Marcus datorita problemelor intalnite pe parcursul specialelor de concurs.

Raul Badiu a obtinut victoria in Cupa Dacia avand un avans de 1 minut si 21 de secunde fata de echipajul de pe locul secund si a ocupat pozitia a cincea in clasamentul general. “A fost un raliu perfect!” a declarat Raul. “Ne-am indeplinit toate obiectivele si ne-am integrat intr-o echipa minunata, alaturi de campioni de la care avem ce invata.

Echipa ESD Rally Team s-a bucurat de locul I pe podium si din partea echipajului Francois Delecour/ Dominique Savignoni. A fost o lupta foarte stransa pentru primul loc, Delecour reusind sa adjudece victoria abia pe parcursul ultimei speciale. Francois Delecour a declarat ca a fost “Un raliu extraordinar, in care am gasit de toate: de la asfalt ud, la zapada, gheata, absolut de toate!” Conditiile meteo severe au facut lupta foarte grea echipajul riscand in multe momente sa iasa in decor datorita stratului de zapada depus pe carosabil.

Pilotul George Grigorescu a avut parte de provocari maxime in aceasta etapa debutand in CNR 2013 cu o Subaru Impreza N15 cu tractiune integrala. G. Grigorescu a declarat ca a fost “Un raliu stresant, dar incheiat cu satisfactie”. A punctat in Clasa 3 ocupand locul 2, dupa Edwin Keleti, fapt ce a adus un plus de valoare punctajului total strans de echipa ESD Rally Team.
Bogdan Barbu a facut trecerea in 2013 pe un Renault Clio R3 ocupand locul 3 la Clasa 5 si deasemenea urcand pe podium si la categoria Doua roti motrice. Pentru B. Barbu acest raliu a fost foarte greu, considerandul cea mai dificila etapa din cariera sa de pilot atat datorita conditiilor meteo foarte aspre cat si nesigurantei pe care echipajul a avut-o in pilotarea unui model nou de autovehicul.

Evolutia pilotilor in cadrul Tess Rally, a adus echipa ESD Rally Team pe locul I in Clasamentul Echipe cu un total de 30 de puncte.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 se desfasoara la Lugoj- Timisoara, in perioada 12-13 aprilie.